Tiibetiläinen äänimaljahoito & sointukylpy, äänimaljarentoutus

TIIBETILÄINEN ÄÄNIMALJAHOITO

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, joka perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Se hoitaa lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Se soveltuu moneen käyttötarkoitukseen, esimerkiksi kun kaipaat rauhoittumista ja kontaktia sisäiseen ääneesi, olet stressaantunut ja tarvitset syvärentoutusta tai koet ahdistusta, unettomuutta tai jännitystä kehossasi. Artikkelin lopussa myös asiakaskokemuksia.

Äänimaljahoito saa kehon yli satatriljoonaa solua värähtelemään ja nämä äänivärähtelyt saavuttavat alueet, jonne hoitajan sormet eivät yllä.

Hoidossa käytetään tiibetiläisiä Pohjois-Intiassa ja Nepalissa käsintaottuja maljoja. Käyttämäni maljat ovat siis uniikkeja yksilöitä sekä painoiltaan, paksuuksiltaan että soinneiltaan. Äänimaljojen historia ylettyy 2400 vuoden taakse Buddhan aikakaudelle Intiaan.

Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia yliääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Korvamme etsii alitajuisesti harmonisia rakenteita ja korvamme resonoivat ääniaaltojen kanssa, jotka aivomme tunnistaessa synkronisoituvat harmonian tilaan. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu siis synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot synkronisoituvat harmonisiin ääniin.

Ääni vaikuttaa meihin usealla eri tasolla
– auditiivisesti kuuloaistin kautta, aivojen kautta
– anatomisesti
– energiatasolla.

Ääni kulkee erilaisissa väliaineissa eri nopeudella. Esim. huoneen lämpöisessä ilmassa ääni kulkee 343 m/s, kun taas samanlämpöisessä vedessä n. 1500 m/s. Kehossa on vettä 45 – 75 %, riippuen henkilön iästä ja rasvan määrästä. Keholle asetettua maljaa soitetaan iskimellä eli malletilla, jolloin sen värähtely saa soluissamme olevat vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti.  Olemme kaikki värähtelyä. Tuota värähtelytaajuutta voidaan muuttaa ja sen muuntaminen on olennainen osa terveyden, tasapainon ja tietoisuuden kannalta.  

Äänet matkaavat aaltoliikkeenä. Ääniaaltoja mitataan sykäyksinä tai värähtelyinä eli äänen mitta on tietty määrä värähtelyä sekunnissa. Tätä kutsutaan taajuudeksi ja taajuutta mitataan Hertzeillä (Hz). Aivoaaltoja mitataan samoin kuin ääntä, värähdyksinä sekunnissa eli Hertzeinä. Hitaat aallot tuottavat matalia ääniä ja nopeat korkeita.

Aivoaallot ja niihin liittyvät tietoisuuden tilat jaetaan neljään luokkaan:
1. BETA, 12 – 25 Hz, tavanomainen valvetila
2. ALFA, 8 – 12 Hz, kevyt meditaatio tai ajatuksissa oleminen
3. THETA, 4 –  8 Hz, syvempi meditaatiotila, syvä aktiivinen uni, shamanistinen työskentely
4. DELTA, 0,5 – 4 Hz, syvin meditaatiotila, syvä passiivinen uni, shamanistinen työskentely, kanavointi

Mitä hitaammista aivoaalloista on kyse, sen syvempi on rentoutumisen ja tietoisuuden tila. Äänimaljahoidossa on tarkoituksena saada aivoaallot laskemaan ja nousemaan edestakaisin BETA –tasolta ALFA –tasolle eli unen ja valvetilan rajamaastoon. Mahdollista on myös vaipua hetkellisesti syvään uneen. Vaikka uneen ei vaipuisikaan 45 min. hoidon aikana, vaikutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta.

Jokaisella kohteella on oma luonnollinen värähtelynopeutensa. Tätä kutsutaan resonanssiksi eli ominaissoinnuksi tai myötävärähtelyksi. Värähtelykykyinen systeemi on resonanssissa, kun siihen vaikuttaa ulkopuolinen voima, jonka vaihtelun taajuus on sama tai lähes sama kuin järjestelmän ominaisvärähtelytaajuus. Ihmiskehossa kaikki on tietyssä värähtelytilassa – jokainen luu, sisäelin, kudos ja kaikki kehon eri järjestelmät. Ääntä voidaan käyttää muutoksen luomiseen ja parantamiseen tuon värähtelytilan takia.
Äänimaljahieronnalla voimme vaikuttaa syvälle atomitasolle saakka tukien ja palauttaen kehon kaikkien osien luonnollista värähtelyä.

Kun kehomme johonkin osaan pääsee vaikuttamaan sellainen taajuus, joka on terveesti soivan kehomme vastainen, syntyy riitasointu, jota kutsumme sairaudeksi. Kun energiaa puhdistetaan kehosta millä tahansa hoitomenetelmällä, muutetaan aina kehon värähtelytaajuuksia ja tämä mahdollistaa paranemisen. Useimmat epätasapainotilat johtuvat energian kulut tukkeutumista. Energia on jumissa, koska tukossa oleva kehon (tai mielen tai hengen) osa ei värähtele luonnollisella värähtelytaajuudellaan. Värähtelytaajuutta muuttamalla energia alkaa yleensä luonnostaan jälleen virrata ja epätasapainotila katoaa.

Värähtelytaajuuden muutokseen perustuvat kaikki luonnolliset parantamismenetelmät esim. akupunktio, homeopatia, reiki, energiahoidot jne.

Äänimaljahoidon vaikutuksia esim.
– avaa kehon tukoksia kuten kireitä lihaksia, erilaiset lihasjännitykset helpottuvat
– tehostaa kehon nestekiertoa ja verenkiertoa, mikä puolestaan edesauttaa hapen kulkeutumista ongelma-alueille, jolloin mm. turvotus, puutuminen tai kivut vähenevät
– verenpaineen laskeminen
– hengityksen syveneminen
– rentoutumisen tunteen lisääntyminen
– stressihormonitason laskeminen
– unenlaadun paraneminen (unettomuuteen suositellaan sarjahoitoa vähintään kolme hoitoa n. kahden viikon aikana)
– virkeys ja energia lisääntyvät
– levollisuus, tasapainoisuus, itsehallinta ja itsetuntemus paranevat
– tasapainoisen ja rentoutuneen kehon ja mielen myötä voimavarat vahvistuvat ja mm. keskittymiskyky, oppiminen ja luovuus kehittyvät
– kaikkiin kiputiloihin voi kokeilla (kipu voi hetkellisesti hoidon aikana jopa voimistua, mutta alkaa nopeasti vähenemään)

Asiakkaan tilanteen mukaan äänimaljoja voidaan soittaa hoidon aikana myös vain kehon ympärillä asiakkaan aurassa, jolloin maljoja ei laiteta keholle ollenkaan.

Kontraindikaatiot:

Tämä hoitomuoto ei sovellu henkilöille, joilla on
– vakava sydänsairaus (on lääkitys), voi kuitenkin osallistua sointukylpyyn
– sydämentahdistin, voi kuitenkin osallistua sointukylpyyn
– syöpähoidot kesken, kun syöpä on todettu parantuneeksi, voi tulla hoitoon. Syöpäpotilaille ei suositella sointukylpyäkään.
– migreeni akuutissa vaiheessa eikä jos migreenikohtaus on jo tulossa
– kuumetta, flunssaa
– verisuonitukoksia alaraajoissa


Muuta huomioitavaa:

– kuulolaite ei ole este, halutessaan asiakas voi ottaa kuulolaitteen pois
– jos on keinoniveliä kehossa, voi hoitaa, ääniaallot eivät vain etene siinä kohtaa
– raskaana olevaa voi hoitaa

Hoidon kulku

Silmälasit, paksut neuleet, vyöt ja rannekellot otetaan pois hoidon ajaksi. Mukavat ja rennot vaatteet auttavat asiakasta rentoutumaan paremmin.
Hoidettavalle luodaan hyvä ja mahdollisimman rento asento hoitopöydälle tyynyjen ja viltin kanssa.
Hoito aloitetaan päinmakuulla, jolloin maljoja soitetaan keholla yläselän, alaselän, reisien, polvitaipeiden, pohkeiden ja jalkapohjien alueilla. Sitten käännytään selinmakuulle, jolloin maljoja soitetaan rintakehän, pallean, alavatsan, reisien, säärien, nilkkojen, kämmenien ja olkavarsien alueilla.

Hoidon aikana maljoja soitetaan myös hoitotilassa ja asiakkaan aurassa.

Hoidon kesto

Hoitotapahtumaan varataan aikaa n. tunti ja se sisältää alkukeskustelun, hoidon n. 45 min ja loppukeskustelun. Lapsille hoitoaika on lyhyempi.

Katso hinta kohdasta:  Hinnasto
Hinta sis alv. 24 %
Lue myös erillinen sivu: VASTUUVAPAUS

SOINTUKYLPY, ÄÄNIMALJARENTOUTUS

Sointukylpy/äänimaljarentoutus on ryhmille tehtävä äänimaljarentoutus. Sointukylvyssä harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattaa asiakkaan rentoutumisen tilaan, jossa sekä keho että mieli voivat päästää irti huolista, arjen kiireistä ja jännityksistä. Sointukylvyssä jokainen kokee yksilöllisen ja ainutlaatuisen matkan omaan sisimpään. Soinnut resonoivat kaikilla osallistujilla erilailla jokaisen oman kehontilan ja sen hetkisen elämäntilanteen mukaan.

Sointukylvyssä ryhmäläiset makaavat mukavasti joogamatoilla viltin alla tai vaihtoehtoisesti istuvat ringissä tai puolikaaressa tuoleilla.  Sointukylpysoittiminani on tällä hetkellä meditaatiokellot, erikokoisia ja -painoisia äänimaljoja, gongi, koshi, sadekeppi ja merirumpu.

Sointukylvyn aikana maljoja voidaan soittaa myös osallistujien keholla tilanteen ja ryhmän mukaan.

Tätä hoitomuotoa ei suositella henkilöille, joilla on syöpähoidot kesken. Kun syöpä on todettu parantuneeksi, voi sointukylpyyn osallistua.

Mikäli osallistujalla on sydämentahdistin tai sydänlääkitys, tulee siitä ilmoittaa ennen tilaisuuden alkua, jotta voin huomioida tämän sointukylvyn aikana.

Sointukylvyn voi tehdä myös ulkona esim. metsässä, puutarhassa, laiturilla, rannalla, kalliolla.. tai yhdistää sen muuhun luonnossa tehtävään toimintaan. Kun pystyy olemaan ja hiljentymään luonnossa vapaasti sekä erilaisten harjoitteiden äärellä, voi saada mahdollisuuden aiempaa syvempään ja kokonaisvaltaisempaan luontokokemukseen aistien herkistymisen ja omalle sisimmälle avautumisen kautta. Samalla luonto hoitaa ja parantaa ja jokainen voi löytää itsestään uudenlaista hyvinvointia ja syvyyttä.

Äänimaljarentoutustapahtumissa pidän tapahtuman alussa sanoitetun rentoutumisosion ennen varsinaisen soiton aloittamista. Se valmistelee ja johdattaa osallistujia syvempään rentoutumisen tilaan.

Sointukylvyn kesto

Erillisenä syvärentoutumistuntina pidettynä sointukylpyrentoutukseen varataan aikaa n. tunti ja se sisältää alkujohdannon, sointukylvyn n. 45 min ja loppukeskustelun.

Lapsille hoitoaika on lyhyempi n. 10 – 30 min iästä riippuen.

Katso hinta kohdasta:  Hinnasto
Hinta sis alv. 24 %
Lue myös erillinen sivu: VASTUUVAPAUS

 

VARAA AIKA RYHMÄRENTOUTUKSEEN
Tarkat ohjeet varauskalenterin käyttämiseen.

Seuraa myös tapahtumia Facebookissa.

 

ASIAKASKOKEMUKSIA

“Äänimaljahoito on kokonaisvaltainen rentoutumishetki. On ihanaa kuulla maljojen pitkään sointuva ääni ja tuntea samalla äänen värähtely omassa kehossa. Upea tapa pysähtyä hetkeen ja herkistellä aisteja. Hetkeen, jonka ei haluasi loppuvankaan. Onneksi Äänimaljahoidosta jää rento olo koko kroppaan vielä pitkäksi aikaa hoidon jälkeenkin. Mari K.”

“Äänimaljahoito oli positiivinen kokemus. Isot maljat tuntui erittäin hyvin. Voin ehdottomasti kokeilla uudestaan esimerkiksi selkälihasten rentouttamiseen. Sami”

“Ensimmäinen äänimaljahoitoni ylitti kaikki odotukseni. Noin tunnin kestävän hoidon aikana ja jälkeen minulla oli uskomattoman rentoutunut olo, ja hoidon vaikutukset ja siitä seuraavat tuntemukset jatkuivat vielä seuraavana päivänä. Suosittelen lämpimästi kaikille rentoushetkeä kaipaaville. Olin kärsinyt kuukausia kestävästä tenniskyynärpäästä ja vaiva alkoi jo tuntua myös saman puolen olkapäässä. Kävin lääkärillä, joka ehdotti työtapojen muuttamista ja kärsivällisyyttä. Pari päivää äänimaljahoidon jälkeen huomasin kipujen kadonneen, enkä ollut ottanut lääkkeitä tai saanut muuta terapiaa/hoitoa. Ainoa selitys tervehtymiselleni oli mielestäni siis Sannan tekemä äänimaljahoito. Päivi K.”

“Sointukylpykokemus oli lajissaan ensimmäiseni, todella odotettu ja myös odotukset täyttävä. Äänimaailma jopa monipuolisempi, monine kulhoineen, sadekeppi ja kongilisäyksellä. Pidän myös shamanistisesta rummutuksesta, ja hetkittäin pääsin kongin takia siihenkin maailmaan. Vaikutukset tuntui sekä fyysisellä tasolla, että mieltä tyynnyttävinä 💕
Sanna on ihana, maanläheinen ihminen, eikä tarvitse olla ollenkaan näin hörhö kuin allekirjoittanut, voidakseen nauttia noista upeista tiibetiläisistä kulhoista 🙂
Tulen ilman muuta kokeilemaan vielä yksilöllisen äänimaljahoidon Sannan tekemänä, niin luontevaa ja turvallista hänen ryhmähoidossa oli olla. Kiitos Sannalle ja muille mukana olleille, uskon tämän rauhan ja seesteisyyden olotilan jatkuvan vielä pitkään 💗
Annukka”