Äänimaljahoito

 

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, joka perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Se hoitaa lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Se soveltuu moneen käyttötarkoitukseen, esimerkiksi kun kaipaat rauhoittumista ja kontaktia sisäiseen ääneesi, olet stressaantunut ja tarvitset syvärentoutusta tai koet ahdistusta, unettomuutta tai jännitystä kehossasi. Artikkelin lopussa myös asiakaskokemuksia. Äänimaljahoito saa kehon yli satatriljoonaa solua värähtelemään ja nämä äänivärähtelyt saavuttavat alueet, jonne hoitajan sormet eivät yllä. Hoidossa käytetään tiibetiläisiä Pohjois-Intiassa ja Nepalissa käsintaottuja maljoja. Käyttämäni maljat ovat siis uniikkeja yksilöitä sekä painoiltaan, paksuuksiltaan että soinneiltaan. Äänimaljojen historia ylettyy 2400 vuoden taakse Buddhan aikakaudelle Intiaan.

Äänimaljat tuottavat värähteleviä ja luonnollisia yliääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Korvamme etsii alitajuisesti harmonisia rakenteita ja korvamme resonoivat ääniaaltojen kanssa, jotka aivomme tunnistaessa synkronisoituvat harmonian tilaan. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu siis synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot synkronisoituvat harmonisiin ääniin. Ääni vaikuttaa meihin usealla eri tasolla – auditiivisesti kuuloaistin kautta, aivojen kautta – anatomisesti – energiatasolla.
Ääni kulkee erilaisissa väliaineissa eri nopeudella. Esim. huoneen lämpöisessä ilmassa ääni kulkee 343 m/s, kun taas samanlämpöisessä vedessä n. 1500 m/s. Kehossa on vettä 45 – 75 %, riippuen henkilön iästä ja rasvan määrästä.

Keholle asetettua maljaa soitetaan iskimellä eli malletilla, jolloin sen värähtely saa soluissamme olevat vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti.  Olemme kaikki värähtelyä. Tuota värähtelytaajuutta voidaan muuttaa ja sen muuntaminen on olennainen osa terveyden, tasapainon ja tietoisuuden kannalta.

Äänet matkaavat aaltoliikkeenä. Ääniaaltoja mitataan sykäyksinä tai värähtelyinä eli äänen mitta on tietty määrä värähtelyä sekunnissa. Tätä kutsutaan taajuudeksi ja taajuutta mitataan Hertzeillä (Hz). Aivoaaltoja mitataan samoin kuin ääntä, värähdyksinä sekunnissa eli Hertzeinä. Hitaat aallot tuottavat matalia ääniä ja nopeat korkeita.

Aivoaallot ja niihin liittyvät tietoisuuden tilat jaetaan neljään luokkaan:

1. BETA, 12 – 25 Hz, tavanomainen valvetila
2. ALFA, 8 – 12 Hz, kevyt meditaatio tai ajatuksissa oleminen
3. THETA, 4 –  8 Hz, syvempi meditaatiotila, syvä aktiivinen uni, shamanistinen työskentely
4. DELTA, 0,5 – 4 Hz, syvin meditaatiotila, syvä passiivinen uni, shamanistinen työskentely, kanavointi

Mitä hitaammista aivoaalloista on kyse, sen syvempi on rentoutumisen ja tietoisuuden tila. Äänimaljahoidossa on tarkoituksena saada aivoaallot laskemaan ja nousemaan edestakaisin BETA –tasolta ALFA –tasolle eli unen ja valvetilan rajamaastoon. Mahdollista on myös vaipua hetkellisesti syvään uneen. Vaikka uneen ei vaipuisikaan 45 min. hoidon aikana, vaikutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta.

Jokaisella kohteella on oma luonnollinen värähtelynopeutensa. Tätä kutsutaan resonanssiksi eli ominaissoinnuksi tai myötävärähtelyksi. Värähtelykykyinen systeemi on resonanssissa, kun siihen vaikuttaa ulkopuolinen voima, jonka vaihtelun taajuus on sama tai lähes sama kuin järjestelmän ominaisvärähtelytaajuus. Ihmiskehossa kaikki on tietyssä värähtelytilassa – jokainen luu, sisäelin, kudos ja kaikki kehon eri järjestelmät. Ääntä voidaan käyttää muutoksen luomiseen ja parantamiseen tuon värähtelytilan takia.

Äänimaljahieronnalla voimme vaikuttaa syvälle atomitasolle saakka tukien ja palauttaen kehon kaikkien osien luonnollista värähtelyä. Kun kehomme johonkin osaan pääsee vaikuttamaan sellainen taajuus, joka on terveesti soivan kehomme vastainen, syntyy riitasointu, jota kutsumme sairaudeksi. Kun energiaa puhdistetaan kehosta millä tahansa hoitomenetelmällä, muutetaan aina kehon värähtelytaajuuksia ja tämä mahdollistaa paranemisen. Useimmat epätasapainotilat johtuvat energian kulut tukkeutumista. Energia on jumissa, koska tukossa oleva kehon (tai mielen tai hengen) osa ei värähtele luonnollisella värähtelytaajuudellaan.

Värähtelytaajuutta muuttamalla energia alkaa yleensä luonnostaan jälleen virrata ja epätasapainotila katoaa. Värähtelytaajuuden muutokseen perustuvat kaikki luonnolliset parantamismenetelmät esim. akupunktio, homeopatia, reiki, energiahoidot jne.

Äänimaljahoidon vaikutuksia esim.
– avaa kehon tukoksia kuten kireitä lihaksia, erilaiset lihasjännitykset helpottuvat
– tehostaa kehon nestekiertoa ja verenkiertoa, mikä puolestaan edesauttaa hapen kulkeutumista ongelma-alueille, jolloin mm. turvotus, puutuminen tai kivut vähenevät
– verenpaineen laskeminen
– hengityksen syveneminen
– rentoutumisen tunteen lisääntyminen
– stressihormonitason laskeminen
– unenlaadun paraneminen (unettomuuteen suositellaan sarjahoitoa vähintään kolme hoitoa n. kahden viikon aikana)
– virkeys ja energia lisääntyvät
– levollisuus, tasapainoisuus, itsehallinta ja itsetuntemus paranevat
– tasapainoisen ja rentoutuneen kehon ja mielen myötä voimavarat vahvistuvat ja mm. keskittymiskyky, oppiminen ja luovuus kehittyvät
– kaikkiin kiputiloihin voi kokeilla (kipu voi hetkellisesti hoidon aikana jopa voimistua, mutta alkaa nopeasti vähenemään)

Asiakkaan tilanteen mukaan äänimaljoja voidaan soittaa hoidon aikana myös vain kehon ympärillä asiakkaan aurassa, jolloin maljoja ei laiteta keholle ollenkaan.

Kontraindikaatiot:
Tämä hoitomuoto ei sovellu henkilöille, joilla on
– vakava sydänsairaus (on lääkitys), voi kuitenkin osallistua sointukylpyyn
– sydämentahdistin, voi kuitenkin osallistua sointukylpyyn
– syöpähoidot kesken, kun syöpä on todettu parantuneeksi, voi tulla hoitoon. Syöpäpotilaille ei suositella sointukylpyäkään.
– migreeni akuutissa vaiheessa eikä jos migreenikohtaus on jo tulossa
– kuumetta, flunssaa
– verisuonitukoksia alaraajoissa

Muuta huomioitavaa:

– kuulolaite ei ole este, halutessaan asiakas voi ottaa kuulolaitteen pois
– jos on keinoniveliä kehossa, voi hoitaa, ääniaallot eivät vain etene siinä kohtaa
– raskaana olevaa voi hoitaa

Hoidosta
Silmälasit, paksut neuleet, vyöt ja rannekellot otetaan pois hoidon ajaksi. Mukavat ja rennot vaatteet auttavat asiakasta rentoutumaan paremmin. Hoidettavalle luodaan hyvä ja mahdollisimman rento asento hoitopöydälle tyynyjen ja viltin kanssa. Hoito aloitetaan päinmakuulla, jolloin maljoja soitetaan keholla yläselän, alaselän, reisien, polvitaipeiden, pohkeiden ja jalkapohjien alueilla. Sitten käännytään selinmakuulle, jolloin maljoja soitetaan rintakehän, pallean, alavatsan, reisien, säärien, nilkkojen, kämmenien ja olkavarsien alueilla. Hoidon aikana maljoja soitetaan myös hoitotilassa ja asiakkaan aurassa. Hoito saatetaan toteuttaa myös täysin intuitiivisesti.

Hoidon kesto
Hoitotapahtumaan varataan aikaa n. tunti ja se sisältää alkukeskustelun, hoidon n. 45 min ja loppukeskustelun.
Lapsille hoitoaika on lyhyempi.

Tilaaminen
Ks. Ota yhteyttä/yhteystiedot

Katso hinta kohdasta:  Hinnasto

Hinta sis alv. 24 %

Lue myös erillinen sivu: VASTUUVAPAUS