Reiki

Jos kaipaat kehon ja mielen tasapainoittamista ja kokonaisvaltaista hoitoa,  anna Reikin auttaa.
Voit vastaanottaa tämän hoidon myös kotisohvaltasi kaukohoitona!

 

Reikihoidossa hoitajan kädet koskettavat kevyesti hoidettavan vartaloa, jolloin hänen käsiensä kautta kulkeva energia aktivoi kehon ja mielen luonnolliseen paranemisprosessiin. Reikienergia hakeutuu aina sinne missä sitä eniten tarvitaan ja määräytyy juuri sillä voimalla mitä hoidettava on valmis vastaanottamaan. Hoitaja ei itse vaikuta tähän prosessiin vaan kanavoi energiaa käsiensä kautta hoidettavaan. Hoidettava päättää itse, paljonko vastaanottaa reikiä hoidon aikana, joten reikiä ei voi antaa tai saada liikaa. Reiki hoitaa lempeästi sekä fyysisellä että henkisellä tasolla ja toimii kokonaisvaltaisena eheytymisenä tasapainon ja kasvun suuntana.

Reiki hoitaa kehoa, mieltä ja sielua sekä antaa juuri sitä mitä eniten sillä hetkellä tarvitsee. Jos on esim. väsynyt, reiki antaa lisää energiaa, jos on levoton, reiki antaa levollisuutta. Hoito rentouttaa kehoa ja mieltä sekä puhdistaa ja avaa mahdollisia energiatukoksia.  Se tuo hoidettavan läsnä olevaksi kehossaan ja tietoiseksi luonnollisesta, rauhallisesta olotilasta sisällämme. Se hoitaa kipuja rentouttaen ja antaen lisää energiaa elämäämme.

Reiki sopii erinomaisesti lievittämään esim. väsymystä, masennusta, rauhattomuutta, keskittymisvaikeuksia ja unettomuutta. Reikiä voi käyttää myös keinona itsetuntemuksen lisäämiseen.

Reiki ei ole aikaan eikä paikkaan sidottu, sitä voidaan lähettää esim. ihmisille, asioille ja tapahtumille, jotka eivät ole fyysisesti läsnä tässä hetkessä.

Hoitokertojen määrä

Hoitokertojen määrä voi vaihdella hoidettavan elämäntilanteen mukaan.
Joillekin jo yksi hoitokerta saa paljon aikaan, toiset saattavat tarvita useamman kerran.

Tuntemukset hoidon aikana tai sen jälkeen

Tuntemukset vaihtelevat yksilöllisesti. Joitain saattaa itkettää tai naurattaa, joku saattaa nukahtaa kesken hoidon. Tunteita ja kokemuksia hoidossa käyneiltä joko hoidon aikana tai sen jälkeen ovat olleet mm.: kivut ja säryt ovat vähentyneet, päänsärky loppui, itketti, nauratti, rauhallisuuden tunne, levollinen olo, iloinen olo, saa paremmin nukuttua, vanhoja muistoja nousi pintaan. Voi olla että myös, että hoidettava ei koe juuri minkäänlaisia tuntemuksia.

Hoidon kulku

Hoito tehdään hoitopöydällä makuuasennossa mukavat rennot vaatteet päällä. Hoidettavalle luodaan mukava asento tyynyjen ja peiton kanssa. Hoidon aikana hoitaja pitää käsiään kehon eri alueilla. Pääsääntöisesti käydään läpi 7 chakraa eli energiakeskusta ja intuitiivisesti voidaan hoitaa myös muita alueita tarpeen mukaan.  Hoito aloitetaan päästä ja se etenee kehon etupuolta alaspäin jalkapohjiin asti. Seuraavaksi, noin hoidon puolivälissä, hoidettava kääntyy ympäri ja hoitoa jatketaan selkäpuolella. Hoito päätetään tasapainotuksiin. Hoidon alussa ja lopussa tehdään myös maadoitukset ja energiasuojaukset.

Hoidon kesto

Hoitotapahtumaan varataan 1,5 tuntia ja se sisältää alkukeskustelun, valmistelut, hoidon ja loppukeskustelun.

 

Tämä hoito voidaan toteuttaa myös kaukohoitona erikseen sovittuna ajankohtana, jolloin hoidettavalla on mahdollisuus järjestää hoidon vastaanottamiseen häiriötön aika ja tila. Tällöin hoidettava voi rentoutua vastaanottamaan hoidon rauhallisessa ympäristössä. Hoidon jälkeen otan yhteyttä hoidettavaan sovitulla tavalla.

*************

Historiaa

Sana Reiki muodostuu kahdesta japaninkielisestä sanasta, Rei ja Ki.

Rei merkitsee lähinnä korkeampaa tajuntaa, joka ohjaa ja luo maailmankaikkeutta, korkeaa viisautta tai universaalia voimaa, joka läpäisee kaiken.
Ki on metafyysistä energiaa, joka antaa kaikelle elämän.

Kyse ei ole uskonnosta eikä se vaadi uskonnollisuutta tai uskoa ihmeparantumiseen.

Reiki on ikivanha hoitomuoto, joka luonnollisella tavalla palauttaa kehomme ja mielemme tasapainon ja hoitaa kokonaisvaltaisesti. Japanilainen opettaja Mikao Usui (1865 – 1926) jäljitti ja elvytti reikin perinteen. Yksi hänen oppilaitaan Chujiro Hayashi vihki havaijilaisen Hawayo Takatan reiki-masteriksi. Takatan mukana reiki kulkeutui ensin USA:han ja Kanadaan. Takatan kanadalainen oppilas Wanja ElisabethTwan toi reikin Suomeen 1985. Hän koulutti ensimmäiset suomalaiset reiki-opettajat.